Hvorfor er automatmærker en god ide?

Andelsboliger og rækkehuse kan bruge mange penge på energimærker specielt, hvis de hver især skal bestille og betale deres eget energimærke.
 
Hos Lowen Tegnestue har vi bl.a. hjulpet en andelsboligforening på 50 boliger med nye gyldige energimærker samt en besparelse på 50.000 kr. Hvordan har vi gjort det, tænker du nok? Svaret er simpelt ­­- med automatmærker.
 
Kunden kontaktende Löwen Tegnestue for at få et tilbud på energimærker på alle 50 rækkehuse ved Skådehøjen 4, 8270 Højbjerg. Hos Lowen Tegnestue stod det hurtigt klart, hvad løsningen skulle være, og igennem god kundeservice fandt vi frem til, at boligerne kunne energimærkes som automærker.

Efter god dialog stod det hurtigt klar for kunden, at automatmærker var vejen frem. Med en besparelse på 50.000 kr. samt en hurtigere leveringstid fik kunden leveret sine 50 automatmærker indenfor aftale deadline.

Hvad er et automatmærke?

Automærker er en forenklet måde at udarbejde et energimærke på, ud fra nogle faktorer (f.eks. årstal, varmeinstallation, byggeår mv.), som er forhåndsbestemt af energistyrelsen.

Prisen på et automatmærke er lavere end et normalt energimærke. Dette skyldes, at energikonsulenten ikke skal tjekke energiforholdene igennem som en normal bygningsgennemgang. Energikonsulenten baserer derimod alle informationer på boligens BBR og en erklæring, som boligejer selv har afgivet.

Fordi reglerne omkring bygningsgennemgang er anderledes, skal du som boligejer også kunne svare ja til nogle kriterier, før boligen kan kvalificeres til et automatmærke. Boligen skal være et familiehus, bygningerne må max være 25 år gamle, og boligen skal være ligeså energirigtig som da den var ny. Derudover skal huse opført i 2006 eller senere, hvor byggetilladelsen er indsendt d. 1. april 2006 eller senere, have været energimærket inden færdig­meldingen til kommunen var gennemført.

Pr. 1. marts 2011 trådte en ny bekendtgørelse om energimærkning i kraft. Herefter kan nyere huse (parcel/stue/rækkehuse) – under 25 år – energimærkes uden bygningsgennemgang, hvilket gør det både hurtigere og meget billigere.

Skal du bruge et automatmærke, så kan du komme i gang lige her! Download, udfyld og indsend de to nedstående skemaer til thl@lowentegnestue.dk, så er du i gang.

Aftale omkring automatmærkning (Link)
Energistyrelsens oplysningsskema (Link)Når skemaerne er indsendt vil du modtage en ordrebekræftelse og et opkald fra os, så vi kan planlægge nærmere omkring forholdene ved automatmærket. Når vores arbejde med automatmærket er færdigt, modtager du dit energimærke på mail. Leveringstiden vil variere fra opgave til opgave, men vi sigter altid efter hurtig og effektiv levering.

Har du spørgsmål i forhold til ovenstående løsningsforslag, er du meget velkommen til at kontakte os pr. mail thl@lowentegnestue.dk eller pr. telefon 2929 9896 

Hjælpen stopper ikke ved automatmærket

Vi hjælper også denne andelsboligforening med drift og vedligeholdelse ved besigtigelse fra kælder til kvist samt budget, så man som forening kan få bedre styr på beløb for hensættelser til vedligeholdelse.
Vi udarbejder et budget, som er nemt for alle at læse og prisværdigt/brugbart i bestyrelsesmøder og generalforsamling for beslutning og drøftelse eller ved beboerafstemning.

Har du derfor spørgsmål i forhold til ovenstående løsningsforslag, er du meget velkommen til at kontakte os pr. mail thl@lowentegnestue.dk eller pr. telefon 2929 9896

Tilstandsrapport

4.5 ud af 5 baseret på 6 brugerratings.

Skal vi hjælpe dig, så kontakt os på:
2929 9896 eller thl@tegnestue.com

bubble