MgO-PLADER

MgO-pladerne, som er en vindspærreplade, bliver introduceret til den danske byggebranche i 2010 som en let, håndterbar og billig vindplade. Vindpladerne er anvendt som vindspærre i byggerier med let bagvæg. Formuren kan være tegl eller lettere byggematerialer som eternit, stål, træ, etc. Pladerne er brugt ved almindelige enfamiliehuse, men især i større projekter med rækkehuse, klyngehuse og lignende.

Nu tænker du nok: Hvad er en vindspærreplade? En sådan plade er en byggeplade, hvis formål kort fortalt er at spærre for vinden. Man opnår dette formål ved at placere pladerne i husets ydervægge (klimaskærmen), men materialet kan også være placeret andre steder i husets konstruktioner.

I 2015 ophører anvendelsen af pladerne, da det har vist sig, at de udover at bremse vinden også suger fugt. Problematikkerne er bl.a.:

  • Plader indeholder MgO (magnesiumoxid) og MgCl2 (magnesiumchlorid), som er fugtsugende.
  • Bindemidlet mellem pladens materialer er ikke fugtstabilt.
  • Pladerne kan indeholde store mængder af frit MgCl2, som optager vand fra luften ved tilstrækkelig høj fugtighed.

På grund af disse egenskaber opfugtes pladerne af udeluften i ventilationsspalten, og når pladen er vandmættet, drypper det saltholdige vand ned bag klimaskærmen. Facaden bliver dermed opfugtet indefra med stor risiko for, at omkringliggende konstruktioner opfugtes og beskadiges. Hvis du er i tvivl omkring din boligs anvendelse af vindspærreplader, så vil vi selvfølgelig gerne hjælpe med at finde svaret.

Sådan laver Löwen Tegnestue vurdering af skader, når det omhandler MgO-plader:

??

  • Hvis der er usikkerhed om årsag og risiko og der vurderes at være skader, der skal undersøges nærmere

RØD

  • Der er fugtskader og risiko for udvikling og følgeskader

GUL

  • Ingen

GRÅ

  • Ingen

Har du spørgsmål i forhold til ovenstående, hvordan vi vurderer skader eller en konkret tilstandsrapport/skade, er du meget velkommen til at kontakte os pr. mail thl@lowentegnestue.dk eller pr. telefon. 2929 9896

Vi står klar til at hjælpe!

Tilstandsrapport

4.5 ud af 5 baseret på 6 brugerratings.

Skal vi hjælpe dig, så kontakt os på:
2929 9896 eller thl@tegnestue.com

bubble