Mos og alger på facader

Facader med misfarvninger giver som udgangspunkt et dårligt indtryk af ejendommen. I langt de fleste tilfælde er der intet galt med huset. Der er blot tale om næsten uundgåelige begroninger af enten mos, alger eller lav. Begroningerne kan opstå pletvist, typisk som følge af lokale vandpåvirkninger, eller på hele facader, hvor vejret og orienteringen mod verdenshjørnerne typisk medvirker til begroningerne.

Begroninger vurderes ikke at have indflydelse på materialernes levetid eller give anledning til skader eller risiko for skader. Begroningen kan i mange tilfælde påvirke materialernes overflade i forhold til vedhæftning og afskalninger af overfladebehandlinger. Nyere undersøgelser viser, at begroningerne ikke påvirker holdbarheden af fx murværk og kun i begrænset omfang holdbarheden på træ.

En skade omhandlende mos og alger på facader kunne være vurderet som følgende:

Det er vigtigt at have fokus på, at begroninger ofte er af kosmetisk karakter. Det er derfor ikke en skade og heller ikke noget, der skal nævnes i en tilstandsrapport. Der kan dog være situationer, hvor begroningerne skal nævnes.

RØD                                                                              

  • Ingen skader

GUL

  • Ingen skader

GRÅ

  • Hvis alger vurderes at kunne holde så meget på fugten, at der er risiko for, at træ nedbrydes
  • Unormalt meget mos på facader af teglsten

INGEN

  • Misfarvninger pga. begroninger på teglsten og fuger

Har du spørgsmål i forhold til ovenstående, hvordan vi vurderer skader eller en konkret tilstandsrapport/skade, er du meget velkommen til at kontakte os pr. mail thl@lowentegnestue.dk eller pr. telefon. 2929 9896

Vi står klar til at hjælpe!

Tilstandsrapport

4.5 ud af 5 baseret på 6 brugerratings.

Skal vi hjælpe dig, så kontakt os på:
2929 9896 eller thl@tegnestue.com

bubble